Cloud

Abone Ol

Yeni içerikler eklendiğinde anında e-posta adresinize bildirim almak isterseniz abone olabilirsiniz.

Yaratıcı Yazarlık Dersleri: Alternatif Bruce Robertson Hikayesi

Tarih: 10.06.2020 12:38 Okuma Süresi: 4 dk. 58 sn. Yazar: Cloud

Okumuş olduğumuz bir kitaptan ya da izlenilen bir filmden bir karaktere dair alternatif hikaye yazmamız istendi. Ben de bu hakkımı Irvine Welsh'in Filth isimli kitabının başrolü Bruce Robertson'dan yana kullandım.

 

Bruce Uyanıyor

 

Bruce bu sabaha dünden kalma şekilde uyanmış. Yarı uyanık vaziyette zırıl zırıl öten alarmını susturabilmek için yandaki komidine bilinçsiz bir şekilde ellerini uzatıyor, fakat saati yaptığı kulaç darbelerinden ötürü yere düşürüyor. Sabaha bu şekilde başlamış olmak demek, onun için hiç de güzel geçmeyecek bir günün habercisi oluyor. Bir nevi doğum kontrol hapı gibi. Eğer sabaha o lanet saati tek seferde susturarak başlarsa, önceki gece her şey yolunda gitmiş ve Bruce yatağına attırmadan güzel bir uyku çekebilmiş demektir. Bu sabah da öyle oluyor ki dostumuz yine uyuyabilmek için her yolu denemiş ve kısalttığı uyku süresinden ötürü kendini hala uykusunda sağlam bi malı çekiyorken hayal etmekle meşgul durumda. Saati susturamayaşına dair duyduğu öfke onu çalar saate bi mermi sıkmaya itiyor. Bruce, polis olmanın getirdiği istemsiz bir tepkimeyle elini beline götürüp silahını yokluyor; fakat bulduğu şey donunun lastiğinden başka bir şey olmuyor.

Bugüne kadar Bruce çok ateş etmiştir. Silahının namlusundan çıkan mermiler kim bilir kaç zenciyi, torbacıyı ya da çalar saati öldürmüştür bilemeyiz. Onun hayatına dair bilebileceğimiz tek şey, götünde günden güne büyümekte olan bağırsak kurdunun, Bruce’un içsel sisteminde kendi bağımsız yönetimini ilan edecek seviyeye yaklaşmış olmasıdır. Terfi almak adına yaptığı mesai işleri bu çocuğu harbiden bi’ patatese çevirdi. Biraz daha cajun soslu tavuk ve biraz daha kutu içecek… “Ne var olum… Sikimin keyfinden yapmıyorum bu işi. Yakında bana Çavuş Bruce Robertson diyeceksiniz.” Cümleleri Bruce’un onyıl öncesi kadar tıkırında işleyen fakat artık koca bir porno arşivine dönen beyni mi, yoksa bağırsaklarının yeni obur sahibi mi söyletiyor bilemiyoruz. Fakat birinden birinin yakın zaman içerisinde diğerine bir şekilde veda edeceği kesin. İşte Bruce’un hayatı özetle bu şekilde:  cajun soslu tavuk, ölen saatler ve bitmek bilmeyen göt kaşıntıları.

Bruce yatağından kalktığı gibi sabah ereksiyonundan kurtulmak adına tuvaletini yapmaya gitti. Fakat bu çözüm yolunun onu ebedi çiftleşme isteğinden kurtarabileceğini düşünmek aptallık olurdu. Atmaya üşendiği pizza kutularının üzerinden atlaya atlaya tuvaletin kapısına doğru yol alırken, evin girişinde asılı eski eşinin ve çocuğunun fotoğraflarına bakma hatasında bulundu. Dostumuz Bruce’a bu acı tabloyu unutturacak yeni birileri gerek. Acı içerisinde tuvaletini yaptığı sırada tuvaletin açık camından karşı komşusunun sabah gezisine çıkarttığı köpeğinin yoldan geçen arabalara havladığını duydu ve kafasında o küçük aptal köpeği narin elleriyle sakinleştirmeye çalışan komşusunu canlandırdı. Veronica… Bir İtalyan pizzacısından Bruce’un yatak odasına kadar sürecek romantik bir aşk masalı… Denenmedik şey değildi halbuki. Bruce karakola gitmek zorunda olmadığı sabahlar küçük Bruce’a sabah gezisi yapmak bahanesiyle Veronica ile işi götürmeye çalışmış, fakat hatunun kocası evin penceresinden tıpkı bir hava savunma sistemi görevi görerek  Bruce’un tüm libidosunu düşürmesine sebebiyet vermişti. Evine doğru dikilmiş füzelere karşı sağlam bir görev gören bu sistemi alt etmenin yolunu bulmak Bruce için hiç de kolay olmayacaktı. Öncelikle bu lavuğun devre dışı bırakılması gerekiyordu, ve Bruce bir sivilin yolunu yasal olmayan yollarla zora sokmayı gayet iyi biliyordu. İhtiyacı olan tek şey o laleyi alt etme isteğini hissetmesiydi, ve Bruce’un bir kaçamak uğruna yoldaki engebelerin altına mayın koyma girişiminde bulunmasına pek nadir rastlanırdı.

Peki ya sonrası ne olacaktı? Tüm bu mayınlama ve baştan çıkarma girişimleri Bruce’un eski eşi gibi bir insana kavuşmasına yardım edebilecek miydi? Doğrusu, ne o aradığı gerçek yakınlığı bulabileceğini düşünüyordu, ne de tüm bu gereksiz uğraşının bi’ sokak fahişesinden daha iyi bir muamele sağlayabileceğine emindi. Bunty evi terk edeli tam 90 gün oldu, ve 90 gün içerisinde bu koca ev gerçek bir istifçi evine dönüştü. İstediği şeyin gerçek bir yakınlık mı yoksa bir ev hademesi mi olduğuna karar veremeyen Bruce tuvalette daha da vakit geçirmenin sırt ağrısı yarattığını düşünerek tuvaletten çıktı.


Bu içerik "538" kez görüntülendi.

Tags: #irvine, #welsh, #trainspotting, #yaratici, #yazarlik, #atolyesi, #eksi

Yaratıcı Yazarlık Dersleri: Alternatif Bruce Robertson Hikayesi
İçerik Yorumları (0)

Bu yazı için henüz yorum yok.